Werkwijze en rapportage

Vlieg en Melse werkt regulier.

Wij nemen een uitgebreide, op allergie of voedselintoleranties gerichte, voedingsanamnese af met als doel:

  • een verband te leggen tussen voeding en klachten
  • de kwaliteit van de voeding te beoordelen
  • een aanbeveling te doen over verder (allergie) onderzoek.
  • Samenstellen van een persoonlijke toegepaste dieetbehandeling.

Niet alleen elimineren, maar ook restaureren

Bij ons bestaat de behandeling van voedselallergie niet alleen uit elimineren, maar ook uit het samenstellen van een zo goed mogelijk samengestelde voeding zonder deficiënties. Vaak restaureren wij verkeerd samengestelde voedingen en begeleiden de patiënt bij het herintroduceren van voedingsmiddelen n onrechte zijn vermeden.

Waar wij uniek in zijn, is dat wij streven naar een optimale voeding door gebruik van voedingsmiddelen met een hoge nutriëntendichtheid met extra aandacht voor pure, onbewerkte producten, gezonde vetzuren en diverse typen vezels en een goede verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Hiermee beogen wij directe immunomodulatie via nutriënten en indirect via de beïnvloeding van de gastroïntestinale microbiota. Hiermee voorkomen we dat de patiënt op termijn in een steeds slechtere voedingstoestand terecht komt, zoals vaak wordt gezien bij eliminatiediëten.

Dit alles stemmen wij uiteraard af op de  voorkeuren en mogelijkheden van de patiënt.

Het resultaat is dat bij veel patiënten niet alleen hun allergische klachten verdwijnen, maar ook de meer algemene klachten, zoals obstipatie en opgeblazen gevoeld hoofdpijn, jeuk en moeheid kunnen verminderen.

Pin It on Pinterest

Share This